Potřebujete pomoci? Jsme tu pro vás!
Prohlédněte si časté dotazy a najděte odpověď během chvilky
Vše o našem mase
Fox Meadows je rodinná farma specializující se na chov masného skotu a výrobu špičkového vyzrálého hovězího masa v oblasti Posázaví. Podnikáme v režimu ekologického zemědělství, naše výrobky tak mají certifikát bio produkce.
Porážíme jen dospělá zvířata ve věku 24 až 30 měsíců, naše stáda mají celoroční přístup na pastviny. Disponujeme veškerým zázemím pro chov, porážku, bourání i zrání masa – vše probíhá v areálu farmy, odpadají tak transporty živých zvířat i další zbytečný stres. Chováme a prodáváme výhradně masná plemena skotu, převážně skotská plemena Galloway, Aberdeen Angus či Hereford s předpoklady pro špičkovou kvalitu masa.
Prodáváme především maso z vlastního chovu, ale pokud ten kapacitně nestačí, porážíme i zvířata z prověřených chovů v našem okolí. Pokud Vám záleží na tom, jaké maso jíte, jak a kde vzniklo a jak zvířata žila před tím, než přišel čas jejich porážky, jste na tom správném místě.
Staření masa je proces zrání masa za stálých a kontrolovaných podmínek teploty, vlhkosti a filtrace vzduchu ve speciálních zracích boxech. Maso během zrání působením přirozených procesů povoluje a křehne, zvýrazňuje se jeho chuť i vůně a znatelně stoupá jeho kulinářská hodnota.
Při zrání maso ztrácí vodu a zmenšuje se tak jeho objem. Ztráta váhy a spotřebovaná energie na chlazení a kontrolovanou atmosféru samozřejmě zvyšuje cenu stařeného masa proti masu čerstvému. Výsledná kvalita masa a vhodnost pro kuchyňskou přípravu je ovšem řádově vyšší než u běžného masa, a tato investice do kvality i chuti se nepochybně vyplatí.
Disponujeme moderním zpracovatelským zázemím, kde dochází v jednom objektu k porážce, bourární i zrání masa. Zvířata jsou porážena přímo u pastevních areálů, eliminujeme stres spojený s nakládkou, přepravou a vykládkou zvířat.
Tím, že jsou všechny procesy přípravy masa koncentrovány do jednoho objektu, není ani maso vystaveno žádným negativním dopadům opakovaných transportů mezi provozovnami a nedochází k teplotním šokům.
Kombinací těchto postupů je zajištěna maximální možná kvalita zpracování masa, jakožto i humánní podmínky porážky zvířat. Maso zraje typicky ve visu ve zracích boxech od 14 do 30 dnů (tzv. suché staření). Uloženo je ve čtvrtích a následně se porcuje a vakuově balí. Proces zrání ale může pokračovat (tzv. mokré staření) i po rozbourání a vakuovém balení masa.
Pokud nejste odborník na jednotlivé řezy masa, vůbec to nevadí. V popisu jednotlivých řezů v e-shopu najdete způsob přípravy vhodný pro jednotlivé řezy a můžete podle druhu přípravy nabídku i vytřídit.
Pokud hledáte maso na steak, je k tomu určena celá sekce e-shopu s výběrem těch nejlepších steakových mas.
Dostupnost a doprava masa
Jsme farma střední velikosti, což věříme, že je udržitelný model z hlediska způsobu hospodaření. Na druhou stranu ale nemůžeme garantovat šíři a komfort nabídky, jakou byste našli u velkých výrobců či obchodníků.
Věříme, že takové omezení je více než vyváženo garantovanou kvalitou a původem produktů. Pokud Vám záleží na tom, co jíte, jistě menší komfort přijmete a budete u nás vítáni.
V nabídce e-shopu uvidíte, která masa jsou k dispozici skladem, stejně tak termín příštího závozu. Pokud máte zájem o druh masa, který v danou chvíli v nabídce není, zvolte v nabídce sledování naskladnění a my Vás na možnost objednávky daného masa sami upozorníme.
Dopravu máme vlastním chladicím vozem v oblasti přiléhající k farmě mezi Prahou a Kutnou Horou, zavážíme po celé Praze i do okresů Praha-východ a Praha-západ.
Můžete si být jistí, že Vaše dodávka nebude během transportu vystavena nevhodné teplotě a dorazí tak dokonale čerstvá.
Všechny výrobky jsou baleny přímo v našem areálu na vakuovacím zařízení, což dále prodlužuje dobu uchování ideální jakosti (více v odstavci Jak maso zraje na naší farmě).
Přesná váha konkrétního výrobku je uvedena na produktovém štítku, stejně jako řada dalších informací o původu masa. Po výběru konkrétního druhu masa v nabídce e-shopu se Vám zobrazí nabídka jednotlivých balení o různé váze.
Pokud byste chtěli nejprve maso vyzkoušet připravené mistrem kuchařem, pak můžete zajít do Mikrofarmy na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze, špičkových pražských restaurací U Tellerů také na náměstí Jiřího z Poděbrad, Restaurace Tiskárna Jindřišská nebo do restaurace s již mnoholetou tradicí a vyhlášenými tataráky Na Kopci v Praze 5.