MASO

Máme všechno pod kontrolou v uzavřeném procesu – od vlastního krmiva, přes pastvu na našich pozemcích až po porážku a zrání masa v moderním provozu – vše na jednom místě, vše pod naší kontrolou, s co největším respektem a bez stresu pro zvířata.

Fox Meadows

Kvalita v naší DNA

Naším cílem vždy bylo vytvořit uzavřený hospodářský cyklus, abychom všechny jeho prvky měli pod kontrolou, nebyli závislí na dodavatelích a nemuseli dělat kompromisy v kvalitě. O kvalitě masa se dočtete na webech všech masných farem, my ji ale máme v DNA. Věříme totiž, že kvalita je náš recept na úspěšné fungování farmy. Od ní se všechno odvíjí, bez ní není možný smysluplný rozvoj.

Fox Meadows

Vše pod naší kontrolou

U nás tak všechno probíhá na jednom místě a pod naší kontrolou – od narození telat z vlastního stáda, přes pastvu či sušení pícnin na zimu, až – když už přijde ten čas – k porážce a výrobě masných produktů. Přestože milujeme zvířata a radujeme se z jejich života, věříme, že když už je člověk od přírody nebo Boha nastaven tak, že jí i maso, je i porážka přirozenou součástí naší existence. Mělo by být samozřejmou povinností každého chovatele, aby tento proces proběhl s respektem, bez stresu. Jedním z významně stresujících momentů pro skot je i nakládka a přeprava na externí jatka – v našem systému k tomu nedochází, vše je součástí jednoho areálu.

Fox Meadows

Certifikované zpracování masa

Je prokázané, že s porážkou spojený stres zhoršuje kvalitu masa, protože to je zaplaveno hormony a ztuhne. I toho se v naší pouti za nekompromisní kvalitou musíme vyvarovat. Naše porážkové místo, bourárna i zrárna mají certifikaci bioprovozu a podléhají pravidelným externím auditům kvality.

Fox Meadows

Komunita ekologických zemědělců z okolí

Zdroje z našeho vlastního chovu doplňujeme i zdroji z komunity ekologických farmářů z nedalekého okolí naší farmy. Vybíráme jen dodavatele, které dobře známe a kde máme jistotu, že uplatňují stejně přísné požadavky na kvalitu života chovaných zvířat. Když už musíme tato zvířata transportovat na naši farmu, vždy se zklidní před eventuální porážkou dostatečně dlouhou aklimatizací na našich pastvinách.

Fox Meadows

Ultimátní kvalita – vyzrálé maso

Zásadním prvkem naší kvality je zrání masa. Je to proces, kdy je maso ponecháno, nejčastěji ve visu, v konstantní teplotě a vlhkosti uzrát. Tento proces trvá až 21 dnů a má zcela zásadní dopad na prožitek při konzumaci masa – maso krásně zkřehne. Během procesu ztratí přebytečnou vodu a tím se zintenzivní jeho aroma i chuť. Dobře vyzrálé maso je ultimátní stupeň přípravy surovin – lépe už to nejde. Všechno dobré ale něco stojí – při zrání se spotřebovává energie na chlazení, a maso ztratí až 20 % své hmotnosti s tím, jak se sníží obsah vody. Vy ale máte jistotu, že kupujete opravdovou lahůdku.

PŘIJĎTE SE PODÍVAT

Zní Vám to všechno dobře? Navštivte nás a přesvědčte se sami, jak může být farma krásný a udržitelný krajinářský celek.